Julkisivulaatat

Luonnonkiveä on käytetty julkisivuissa koko rakentamisen historian ajan. Luonnonkivi on yksi niistä harvoista materiaaleista joka on moderni ja täyttää nykyajan ympäristö-vaatimukset. Käyttämällä erilaisia kivilaatuja ja eri pintakäsittelyvaihtoehtoja saadaan vaikutelmaltaan hyvin monimuotoisia julkisivuja. Arkkitehtien luomisvoima saa toimintavapauden.

Teollinen kivenleikkuu on korvannut suurimmaksi osaksi käsityön mahdollistaen luonnonkiven käytön ja hyödyntämisen yhä enenevässä määrin. Nykyisin kiveä voidaan leikata ohueksi ja käyttää rakenteissa, joissa se ei aikaisemmin ole ollut mahdollista painonsa vuoksi, kuten paksuilta näyttävissä kivijulkisivuissa, joissa taustana onkin betoni.

Julkisivuelementteihin ja julkisivuihin paikalla kiinnitettäväksi Erikstone Oy toimittaa taustakarhennettuja ohutlaattoja. Kauttamme saa myös muut perinteiset paksummat, mekaanisesti kiinnitettävät julkisivulaatat. Valikoimiimme kuuluvat useimmat kaupalliset kivilaadut.

Erilaisilla kivillä on erilaiset ominaisuudet. Suosittelemme käyttämään julkisivuissa pääasiassa kovia kivilajeja, kuten graniittia. Pehmeämmistä kivilajeista travertiini ja liuske kestävät myös Suomen sääolosuhteissa. Julkisivuissa käytettävien kivien on oltava vedenimukyvyltään pieniä ja pakkasenkestäviä. Ne kestävät ilmansaasteet muuttamatta väriä ja happosateet vaikuttavat niihin vain puhdistavasti. Kiillotettu julkisivulaatta on helppo pitää puhtaana, useimmiten vesi ja tavallinen puhdistusaine riittävät. Tällaisia kivilajeja käyttäen julkisivut kestävät koko talon eliniän.

Hyvän laadun, toimitusvarmuuden sekä edullisen hintatason takeena ovat suorat ostot ja toimitukset yhteistyökumppaneiltamme kautta maailman.

Toimitamme julkisivuihin mm. seuraavat mittatarkat tuotteet:

– standardin mukaiset laatat
– laatat, myös erikoiskoot ja -paksuudet
– ohutlaatat taustakarhennettuina

Edellämainittuja tuotteita, paksuudesta riippuen, saa seuraavanlaisilla pintakäsittelyillä

– kiillotettuna
– mattahiottuna
– hiekkapuhallettuna
– poltettupintaisena
– sahapintaisena
– ristipäähakattuna
– lohkopintaisena

Väreinä löytyvät kaikki yleisimmät kaupalliset värit.